Van olyan, akivel nem történt meg?- Plakát

Válassz az alábbi adományösszegek közül és töltsd le plakátunkat!

Használati útmutatás plakátunkhoz

Hozzávalók:

1 szék vagy fotel

Egy picike csend

Pár perc gondolkodási idő

Cseppnyi őszinteség önmagunkhoz

Szemüvegeseknek olvasáshoz szemüveg

 

Felkészülés, elkészítés:

Ülj le kényelmesen egy székre. Nyisd ki a laptopon, a számítógépen vagy telefonon a letöltött plakátot. Javasoljuk, hogy majd nyomtasd is ki. Ha szükséges vegyél fel szemüveget. Egyesével olvasd el a kérdéseket. Mindegyik kérdés után állj meg, adj magadnak pár perc gondolkodási időt. Válaszolj a kérdésre őszintén, s engedd meg magadnak a megdöbbenést és a felismerést, hogy a bullying már a mindennapok része lett. Örülünk, hogy ülsz.

A plakát elolvasása után azonban biztos lehetsz benne, hogy ha felállsz a székről vagy a fotelból már másképp fogsz gondolni a bullyingra. És ez jó, mert ezzel lehet elindulni a változás felé.

 

Levegőt!

 

Vannak dolgok, amit láthatatlanul vesznek körül bennünket. Nem kell folyamatosan a nap minden percében tudatosítanunk például azt sem, hogy levegőt veszünk és nem kell az óra kattogását hallanunk ahhoz, hogy tudjuk, telik az idő. Ahogyan nem kell állandóan egymás kezét fogjuk, hogy érezzük a szeretetet. Ezekről a dolgokról egyszerűen csak tudjuk, hogy vannak. Vannak azonban pillantok és helyzetek, amikor valamiért tudatosabban vesszük észre a jelenlétüket vagy a hiányukat. Például futás vagy úszás közben milyen fontos lesz a levegő!  Ha sietünk egy találkozóra egyszerre lehet barátunk és ellenségünk az idő, és ha annak, akit szeretünk a távolság miatt nem foghatjuk meg a kezét, mennyivel erősebben érezzük a szeretetét.

Sajnos így van ez a bullyinggal is. Mert attól, hogy láthatatlan még pontosan tudunk kell, hogy a mindennapok része. Nem is biztos, hogy tudod az okát, hogy néha miért is érzed magad rosszabbul, vagy szomorúbbnak. Nem kell, hogy te legyél a bullying áldozata. A rossz érzéshez elég, ha látod, hallod, s máris benne vagy a folyamatban.

Készítettünk egy plakátot, rajta 5 olyan kérdéssel, amelyekre ha őszintén felelsz, máris észreveszed, hogy a bullying sajnos ugyanúgy körülvesz, mint a levegő.

Megdöbbensz? Nem baj. Ez fog segíteni abban, hogy lásd a láthatatlant és tegyél ellene!

 

Plakátunk a Head & Shoulders kampánya során összegyűlt adománynak köszönhetően valósult meg, így letöltése ingyenes.

További anyagaink