A sportszülőség 6 fontos témája, amit érdemes átgondolni – 6 napos e-mail-kurzus

Tarts velünk 6 napos e-mail-kurzusunkon, amelynek célja, hogy sorra vegyük a sportolással, a sportoló gyerekekkel kapcsolatban felmerülő legfontosabb témákat, valamint igyekszünk a legégetőbb kérdésekre és problémákra választ találni.

Gyakran állunk tanácstalanul szülőként, amikor felmerül egy-egy kérdés gyerekünk sportolásával kapcsolatban. Márpedig nagyon sok dilemmával szembesülünk nap mint nap, hiszen a legjobbat szeretnénk gyerekeinknek. Csak néha nem tudjuk, hogy mi is lenne a legjobb neki.

Mit és miért sportoljon? Tényleg abba szeretné hagyni a sportot, ha azt mondja? Hogyan vegyem észre, ha bántják? Mit tegyek, ha megsérült? Hogyan tudok hatékonyan együttműködni a gyerekem edzőjével? Hogyan mutathatok példát azzal, ahogy szurkolok?

A levelekben segítünk válaszokat találni a legfontosabb kérdéseidre, és reméljük, praktikus és egyszerű tudnivalókat, ötleteket, kapaszkodókat is adunk neked, amelyekkel magabiztosabbá válhatsz ezen a területen is. Hiszen a szülőség folyamatosan kihívások elé állít, az örömteli pillanatok mellett a bizonytalanság és a kétségek is jelen vannak. Azonban ez is egy tanulási folyamat, amelyben mindig van lehetőség fejlődni.

A gyerekek védelme közös felelősségünk! Külön is nagyon sokat tehetünk értük, de együttműködve még többet! Tarts velünk!

Miről lesz szó a kurzuson?

  1. Az én vágyam vagy a tiéd? – Miért sportol a gyerek? Mi a célja a sportnak?
  2. Abbahagyni vagy folytatni? – Mikor váltsunk sportot?
  3. Szurkolj felnőttként, szurkolj emberként!
  4. Sérülések a sportban – Miben tudunk segíteni, mi szülők?
  5. Hogyan lehet hatékonyan együttműködni gyerekünk edzőjével?
  6. Hogyan vedd észre, ha bántják a gyereked? (nem csak a sportban)

 

Az e-mail-kurzust László Andrea, sport- és gyermekpszichológus közreműködésével készítettük el, akinek ezúton is nagyon köszönjük a segítséget.

További anyagaink