NEMECSEK Program - Hintalovon Alapítvány

Biztonságos közegben öröm a sport!

Legyen a sport minden gyereknek kikapcsolódás, jó közösségi élmény, siker és fejlődés!

Biztonság és Fejlődés

A sportklubok célja, hogy oda örömmel járjanak a gyerekek, fejlődjenek, tanuljanak, kikapcsolódjanak, barátokat szerezzenek. Élvezzék a sportolást, miközben eredményeket szereznek maguknak és a sportklubnak. A gyerekek is azért járnak le edzésre, hogy örömüket leljék a sportban. Szeretnének barátokat szerezni és olyan edzőkre szert tenni, akiktől tanulhatnak, akik segítik őket. A célja tehát mindenkinek ugyanaz. Tegyünk együtt a gyerekek biztonságáért!

Kiknek-hogyan segít a gyerekvédelmi útmutató?

Büszkék vagyunk, hogy velük dolgozhattunk

Nagyon különböző szervezetekkel dolgozunk együtt gyerekvédelmi útmutató kidolgozásán. Az elmúlt években több mint 40 szervezetnek segítettünk, hogy működésüket biztonságosabbá tegyük. Partnereink között vannak iskolák, óvodák, alapítványok, önkormányzatok, sportegyesületek, kulturális intézmények. 

Gyerekvédelmi útmutató kidolgozásTréning
Nagyon jó lett volna gyerekkoromban, ha van egy ilyen mankó, amihez akkor nyúlunk, ha baj van. Fontos lett volna, hogy tudjam, kihez tudok fordulni. A gyerekek a mai napig nem kérnek segítséget, mert sokszor nem is tudják, hogy nem normális, ami velük történik. Ráadásul egy gyerekvédelmi útmutató emeli az egyesület renoméját is, ami egy elhanyagolt terület a legtöbb sport egyesületnél.
Földes Lilla
Szigetszentmiklós Női Kézilabda Sportegyesület U8 - U13 utánpótlásvezetője
Gyerekvédelmi útmutató kidolgozásTréning
A Hintalovon Alapítvánnyal közösen folytatott munka eredményeképp megfogalmazódott, hogy a biztonságot adó légkör megteremtésének egyik eleme az ígéret, hogy kiemelten figyelünk a gyerekekre, s ha azt tapasztaljuk, hogy valamelyik gyermeket negatív élmény ér, segítünk a helyzet megoldásában. Emellett pedig nyitottan fogadunk és komolyan veszünk minden észrevételt, visszajelzést. A minőségi szórakoztatás és színházi élmény mellett kiemelten fontos a gyermekek biztonsága. A gyerekvédelmi irányelvünk a biztonságot tűzi ki legfontosabb céljául.
Ellinger Edina
Budapest Bábszínház igazgatója
Gyerekjogi fogadóóraJelzőrendszeri képzésTréning
Évek óta dolgozunk együtt a Hintalovon Alapítvánnyal és elmondhatjuk, hogy ezen időszak alatt sok előrelépés történt a III. kerületben a gyermekvédelem területén. Hiszünk benne, hogy a gyermekek biztonságának megteremtéséhez a legfontosabb eszköz a prevenció és az ehhez kapcsolódó, az intézményeket és a civileket, szülőket egyaránt érintő oktatás: ezen területeken különösen nagy támogatást kaptunk a Hintalovon munkatársaitól. És persze fontos megemlíteni a rendszeres jogsegély szolgáltatást is, amely jó néhány kerületi lakosnak nyújtott már értékes segítséget.
dr. Kiss László
Óbuda-Békásmegyer polgármestere
Gyerekvédelmi útmutató kidolgozásTréning
Hisszük, hogy az óvoda, amely elköteleződik a befogadó, elfogadó szemlélet mellett, olyan alap értékekből indul ki, amely szem előtt tartja, hogy minden gyerek, gyerekeket körülvevő felnőtt, egyedi és különleges. A Hintalovon Alapítvánnyal együttműködve – a gyermekvédelmi irányelv kialakításával – egy olyan élő dokumentumot szeretnénk létrehozni, ami képviseli és védelmezi a gyerekek sokszínűségét.
Bavalics Laura
Pendula Óvoda, vezető óvodapedagógus
Gyerekvédelmi útmutató kidolgozásTréning
A gyerekvédelmi útmutató a Világszép Alapítvány munkatársai számára egyértelművé teszi, hogy mit kell tenni bántalmazás vagy veszélyeztetettség esetén, illetve az önkénteseink felkészítésében is nagy segítségünkre van. A titokdoktor protokoll különösen fontos számunkra, mert sokszor mi vagyunk a velünk kapcsolatban álló gyerekek elsődleges bizalmasai. Ebben a folyamatban megtapasztalhatják, hogy hatással vannak a velük történtekre.
Tarcsa Tímea
Világszép Alapítvány, szakmai vezető - egyéni figyelem program
Emlékszem, rengetegszer ültünk úgy a padon a délutáni edzés előtt, hogy már előre feladtuk lélekben. De ez így nincs rendben! Hiszem, hogy egy gyerek úgy is fejlődhet a sportban, ha mosolyogva, jókedvvel megy edzésre. Ső, akkor fejlődik igazán! Mert akkor a helyes kartempók mellett azt is megtanulja, hogy fontos, hogyan érzi magát. Ebben segít a NEMECSEK Program gyerekvédelmi útmutatója.
Cseh László
olimpiai ezüst- és bronzérmes, világ- és Európa-bajnok úszó

Rengeteg hasznos információt adunk.

Szívesen részt vennél egy tréningen, előadáson vagy workshopon?

Rengeteg fontos témával érdemes foglalkozni, ha a sportoló gyerekek biztonságáról van szó, mint például:

  • bántalmazás (megelőzés, felismerés, kezelés),
  • közösségi gyerekvédelem,
  • intézményen belüli jelzőrendszer, jelzés,
  • kompetenciahatárok, felelősségek,
  • online biztonság, digitális szülőség.

Ha szívesen hallanál bővebben ezekről a témákról egy interaktív workshop, egy félnapos tréning vagy egy előadás keretében, keress minket!