SozialMaire-jelölt a NEMECSEK Sport Program!

SozialMaire-jelölt a NEMECSEK Sport Program. Összesen 290 pályázatból kerültünk be a legjobb 34 közé. Olvass tovább a részletekért!

Hintalovon

2024. 03. 04.

Nagyszerű hírekkel indult a 2024!

A NEMECSEK Sport Programunk bekerült a SozialMaire 34 jelöltje közé. Összesen 290 pályázatból nemzetközi szakértői zsűri választotta ki a nyertes 34-et, akik részt vehetnek a személyes díjátadón május elsején. A nomináltak között 8 magyar pályázat van, többek között az Appy is, akik irodai infrastruktúrájukkal lehetővé teszik csapatunknak, hogy még hatékonyabban, eredményesebben dolgozzunk.

A SozialMarie pályzatról

A SozialMarie – Prize for Social Innovation – idén 20. alkalommal kerül meghirdetésre: kipróbált, bevált, hatékony társadalmi innovációkat díjaznak Közép- és Kelet-Európa minden szektorából. A SozialMarie-val, a legrégebbi európai társadalmi innovációs díjjal az idén május 1-én, Bécsben tüntetnek ki 15 olyan, kiemelkedő projekt gazdáit, amelyek új megközelítésmódokkal adnak innovatív válaszokat addig nem vagy nem megfelelően kezelt, illetve korábban ismeretlen kihívásokra. 

Mi az a NEMECSEK Sport Program?
A rendszeres testmozgás, a csapatban sportolás, a fizikai teljesítőképességben való fejlődés fontos része a gyermekkornak. Az viszont nélkülözhetetlen, hogy egy gyerek jó élményeket szerezzen és támogató közegben legyen sportolás közben is, hiszen ez meghatározhatja a sportoláshoz, a testmozgáshoz való későbbi hozzáállását és viszonyát.

A NEMECSEK Sport Program segít, hogy sportegyesületek és klubok elkészítsék a saját gyerekvédelmi útmutatójukat, ami biztonságosabbá teszi a sportoló gyerekek számára a sportolást.


A gyerekvédelmi útmutató egy olyan dokumentum, ami keretekbe foglalja, hogy mit tesz az iskola, vagy bármilyen gyerekekkel foglalkozó szervezet azért, hogy megvédje a gyerekeket a közösségükben előforduló bántalmazástól. Ez a dokumentum leírja, összefoglalja azokat az elveket és szabályokat, amelyek segítik, hogy mindenki – a gyerekek és a felnőttek egyaránt – biztonságban érezze magát a közösségben. Az útmutató többek között olyan kérdésekre ad választ, hogy:

  • a gyerekek védelme szempontjából kinek mi a felelőssége,
  • hogyan lehet jelezni egy bántalmazási esetet,
  • mi fog történni az intézményen belüli jelzés után,
  • hogyan kezeli az intézmény az online térben történt bántalmazásokat,
  • mit tesz a megelőzés érdekében.

Ezekre a kérdésekre sok intézménynek már most is megvan a saját válasza és gyakorlata. Azonban nem biztos, hogy azok pl. le vannak írva, így mindenki számára egyértelműek és követhetőek, ezáltal betarthatóak. A program lényege, hogy a gyerekek biztonsága ne esetleges legyen, hanem preventív szemléletű, tudatos és előre átgondolt.

Szeretettel gratulálunk minden továbbjutó pályázónak és alig várjuk a májusi eredményhirdetést! Addig is tegyünk együtt a sportoló gyerekek biztonságáért, keressetek minket a részletekért!

További anyagaink

×
×

Cart