Gólyatábort szervezel? Erre figyelj!

A gólyatábor egy várva várt esemény izgalmas feladatokkal, sok újdonsággal, ahol a leendő elsősök megismerkedhetnek az iskola hagyományaival, szokásokkal, a tanárokkal és a felsőbb évfolyamosokkal.

Hintalovon

2021. 06. 15.

Legyen jó élmény mindenkinek! – Beavatási szertartások az iskolában

Miért készült ez a segédanyag? Hogyan segít titeket a gólyatábor szervezésében?

A gólyatábor sok újdonsággal, izgalmas feladataival egy várva várt esemény, ahol a leendő elsősök megismerkedhetnek a szokásokkal, felsőbb évfolyamosokkal, tanárokkal és az iskola hagyományaival.

Egy közösségi élmény, amire jó emlékezni. Szerencsére a gólyatábor a valódi összetartozásról szól sok iskolában, így jó érzéssel gondolnak rá vissza a gólyák. De nem mindig és mindenhol.

Alapítványunkhoz számos olyan visszaélésről érkezik hír, megkeresés, amely a beavatási feladatokon, szertartásokon (gólyatábor, gólyaavatók, új tagok fogadása sportegyesületekbe stb.) történik. Ezek a feladatok sok esetben megalázóak a gólyák számára: a cél az intézményen, egyesületen belüli tekintélyelvű hierarchia nyilvánvalóvá tétele, a másik megszégyenítése. A felelősség azonban nemcsak a szervező diákoké, hanem elsősorban az intézményé és a felnőtteké, akik nem állítanak éles határokat a megengedett és a nem megengedett viselkedésformák közé. De mire figyeljünk gólyatábor szervezésekor?

Ez az útmutató ahhoz ad segítséget, hogyan lehet olyan beavatási szertartást szervezni, amelynek során minden szereplő biztonságban és jól érzi magát.

Az anyag letölthető a Hintalovon Alapítvány oldalunkon ide kattintva.

Az intézményi bántalmazással kapcsolatban NEMECSEK oldalán ide kattintva olvashatsz további információkat.

További anyagaink

×
×

Cart