Elkészült a Világszép Alapítvány Gyermekvédelmi Irányelve

Befejeződött a Világszép Alapítvány és a Hintalovon Alapítvány közös munkája – egy újabb szervezet gyermekvédelmi irányelve készült el a NEMECSEK Programnak köszönhetően.

Hintalovon

2021. 05. 14.

Befejeződött a Világszép Alapítvány és a Hintalovon Alapítvány közös munkája – egy újabb szervezet gyermekvédelmi irányelve készült el a NEMECSEK Programnak köszönhetően.

A gyermekvédelemben felnövekvő gyerekek a rendszer sajátosságai miatt sajnos gyakran kevés folyamatos, egyéni figyelemben részesülnek. Az Világszép Alapítvány már több, mint tíz éve foglalkozik gyermekotthonban élő gyerekekkel. Nyári táborokkal, mesemondóval, mentor programjával, inkluzív óvodájával és Létra Klubbal mind-mind ahhoz járul hozzá, hogy hosszú távon kapcsolódhassanak 4 budapesti gyermekotthon lakóihoz. 

Az alapítvány célja, hogy a családjukból kiemelt és az állam gondoskodásában élő gyerekek megtapasztalhassák az elfogadó szeretetet, az egyénre szabott figyelmet, és azt, hogy neki is szép és lehetőségekkel teli a világ.
A Világszép Alapítvány és a Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány 2019-ben kezdte meg közös munkáját és egy olyan Gyermekvédelmi Irányelvet készítettek a NEMECSEK Program keretében, amely segítségével megtalálták saját válaszaikat a gyerekekkel való biztonságos együttműködésre.

A hosszas, eredményes közös munka gyümölcseként megszületett irányelv egy olyan dokumentum, ami bárki számára elérhető. Ez nemcsak biztonságosabbá, de átláthatóbbá is teszi az alapítvány működését. A Világszép Alapítvány szakértő mentora és gyerekvédelmi útmutatóért felelős munkatársa, Varga Debóra Vanda, aki az irányelv kidolgozásában részt vevő belső csapat tagja, így nyilatkozik a közös munkáról:

Az Alapítvány számára nagyon fontos, hogy körültekintően és a lehető legnagyobb biztonságot megteremtve tudjunk a gyermekekhez kapcsolódni és jelen lenni az életükben. A gyermekvédelmi irányelv a biztonságos együttlét megteremtését és a veszélyeztető helyzetek felismerését, megelőzését és kezelését segíti a munkánk során.

Óriási lépés, ha egy szervezet úgy dönt, hogy felülvizsgálja jelenlegi kereteit, és lépéseket tesz azért, hogy biztonságosabbá váljon minden tagja számára. Ennek a biztonságos működésnek az alapja egy átlátható keretrendszer, ami egyértelmű, világos és gyakorlatias. Ezt a keretrendszert hívják gyerekvédelmi irányelvnek.

Kép forrása: Világszép Alapítvány weboldala

A NEMECSEK Programhoz sokféle módon tudtok csatlakozni, akár önállóan az online kurzus segítségével, akár tanácsadói vagy partneri együttműködés keretében az Alapítvány segítségét igénybe véve. Ha kérdésed van, írj nekünk!

További anyagaink

×
×

Cart