NEMECSEK Program

Átlátható keretek, biztonságos közösség

Gyerekként és gyerekekkel foglalkozó szakemberként egyaránt rengeteg kérdés és dilemma merül fel a közösségekben. 

 • Hol húzódik a határ csíny és bántalmazás között?
 • Mit tegyek, ha engem bántanak?
 • Mit tehetek, ha mást bántanak?
 • Mikor és kitől tudok segítséget kérni?
 • Hogyan tudom megelőzni a bántalmazást?
 • A felmerülő konfliktusok sokfélék és a megoldásuk nem mindig könnyű, de egy közös bennük: minden esetben lehetőséget kínálnak arra, hogy valamit legközelebb jobban csináljunk.

  Akár kortárs bántalmazásról, akár felnőtt–gyerek közötti bántalmazásról beszélünk, fontos, hogy az érintettek tudják, kihez fordulhatnak segítségért. A szervezetnek átlátható kereteket és egyértelmű szabályokat kell felállítania a bántalmazás megelőzésére, kezelésére és utánkövetésére. 

  A Hintalovon Alapítvány NEMECSEK Programja abban segít, hogy a gyerekekkel foglalkozó közösségek – iskolák, óvodák, sportegyesületek és egyéb szervezetek – megtalálják a saját válaszaikat a biztonságos együttműködésre, és létrehozzák saját gyerekvédelmi útmutatójukat. Ezenkívül képzéseket, tréningeket tartunk a gyerekeket körülvevő szakembereknek.

  A programot az Európa Tanács nemzetközi ajánlása és az elmúlt évek hazai tapasztalatai alapján állítottuk össze. 2019-2024 között pedig tagjai voltunk a világ legnagyobb, gyerekvédelmi útmutatókkal foglalkozó nemzetközi ernyőszervezetének, a Keeping Children Safe-nek.

  Szeretnéd tudni, hogyan vehetsz részt a NEMECSEK Programban?

  Hírek és érdekességek