A gyerekek védelme a Hintalovon Alapítványnál

Gyermekjogi alapítványként kiemelten fontos számunkra, hogy a velünk kapcsolatba kerülő gyerekek teljes biztonságban legyenek.​ 

Hintalovon

2023. 09. 12.

Gyermekjogi alapítványként kiemelten fontos számunkra, hogy a velünk kapcsolatba kerülő gyerekek teljes biztonságban legyenek.​  Ezt biztosítja az alábbi gyerekvédelmi útmutató is.

A nálunk dolgozó valamennyi munkatárs, megbízott, vagy önkéntes kolléga átmegy egy olyan kiválasztási folyamaton, amelynek része annak ellenőrzése is. Így biztosítjuk, hogy a jelentkező a múltban nem követett el semmilyen bántalmazást vagy visszaélést. A felvételt követően kollégáinkat belső tréningekkel, továbbképzésekkel és szupervízióval is segítjük. Valamint kidolgoztuk saját Gyerekvédelmi útmutatónkat, amely rögzíti felelősségünket, ha az alapítványi munkája során esetleg sérelem vagy kár ér egy gyereket. 

Az Alapítvány gyerekvédelmi útmutatója a világ legnagyobb, gyerekvédelmi irányelvekkel (safeguarding policy) foglalkozó szervezetének, a Keeping Children Safe-nek a meghatározott alapelveinek alapján készült, az Alapítvány céljaival összhangban, a gyerekek legfőbb érdekének biztosítása érdekében.

Az aktuális (2023. szeptembertől érvényes) dokumentum itt érhető el:

További anyagaink

×
×

Cart